Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
19 mei vrijdag

Amsterdamse Juridische Bedrijvendag 2017 Dag 2

19 mei 2017, 08:00 - 19 mei 2017, 22:00
Zuidas, Initium, Vrije Universiteit
Amsterdam, Nederland

Het AJB-bestuur heeft dit jaar voor het eerst een exclusieve in-house dag toegevoegd aan het programma. De studenten worden op basis van de cv’s door de kantoren geselecteerd voor deelname aan dag 2. De dag zal aanvangen met een ontbijt bij kantoor. Vervolgens zal er een masterclass plaatsvinden waarbij een juridisch inhoudelijk onderwerp wordt aangesneden. Na de masterclass mag jij je handen uit de mouwen steken en samen met getalenteerde advocaten werken aan een casus ‘The Challenge’ waarbij je een cliënt vertegenwoordigt. Maar dat is niet alles! Na deze uitdagende middag mag jij de zaak van je cliënt bepleiten voor echte rechtesr waarbij je het opneemt tegen medestudenten die eveneens de belangen van hun cliënten zullen bepleiten. De rechters zullen uiteindelijk beslissen welke partij ‘The Challenge’ heeft gewonnen. De dag zal feestelijk worden afgesloten met een barbecue en een borrel op Strand Zuid.

09:00 - 10:00

Wanneer jij bent geselecteerd voor dag 2 van de AJB, zal jouw dag aanvangen met een ontbijt op een kantoor op de Zuidas

10:00 - 11:00

Na het ontbijt volg je een Masterclass over een onderwerp dat bij de casus zal aansluiten.

De casus, die jij samen met de andere deelnemers zal voorbereiden op het kantoor, zal worden geïntroduceerd.

11:30 - 16:00

Samen met de andere deelnemers zal jij de casus onder begeleiding van advocaten van het kantoor voorbereiden om deze te bepleiten bij de zitting op de Rechtbank.

Met jullie uitwerking van de casus ingestudeerd en tot in de puntjes voorbereid, vertrek je gezamenlijk met jouw team naar de Rechtbank op de Parnassusweg.

De zitting op de Rechtbank zal plaatsvinden onder de aanwezigheid van drie rechters. Kunnen jullie de rechters overtuigen van jullie gelijk?

Not found posts
Not found posts
Not found posts
Gegevens
Datum: mei 19, 2017
Tijd: 8:00 am - 10:00 pm
Evenement CategorieAJB 2017
Locatie
Venue Name: Zuidas
Address: Initium, Vrije Universiteit
Amsterdam, Nederland

+ Google Maps
Organisator
Organizer Name: AJB
Telefoon: 020 598 62 45
E-mail: