Nieuws

Secretaris aan het woord.

Secretaris aan het woord.

De aankomende tijd zullen onze bestuursleden aan het woord zijn over hun bestuurservaring en jullie meer informatie geven over zijn/haar functie. Vandaag is onze secretaris, Gabriela dos Santos ‘t Hoen, aan de beurt.

Afgelopen jaar heb ik de functie van secretaris van het 23e AJB-bestuur mogen vervullen. Een super interessante en waardige functie binnen de AJB! Het AJB-bestuur is divers, en dat maakt het juist zo leuk. Er zitten zowel QBD-leden als JFAS-leden in het bestuur, waardoor je van beide verenigingen veel mensen leert kennen. Een van de redenen waarom ik had gekozen om te solliciteren voor het AJB-bestuur, is dat het een parttime-bestuursjaar is. Hierdoor had ik nog voldoende tijd om te werken, studiepunten binnen te halen en leuke dingen te blijven doen met vrienden en familie.

De functie van secretaris kent verschillende invalshoeken. Als secretaris ben je verantwoordelijk voor de verslaglegging van de besluiten die genomen zijn tijdens de bestuursvergaderingen. Tevens beheer je de gezamenlijke AJB-agenda, schrijf je brieven en andere stukken namens de AJB en coördineer je al het e-mailverkeer van de AJB. Een van de belangrijkste taken van de secretaris is het coördineren van de aanmeldingen van alle evenementen die je als bestuur organiseert. In mijn geval was dat de Soft-Skillsdag en de Amsterdamse Juridische Bedrijvendag zelf. Hiernaast help je waar kan als algemeen lid van het bestuur ook met andere taken.

Mijn grootste uitdaging van afgelopen jaar was het moment dat besloten werd dat de AJB afgelast zou worden. Het is lastig als bestuur om deze keuze te maken, omdat je een jaar lang hard hebt gewerkt aan de bedrijvendag. Het voelt dan alsof al het harde werk voor niks is geweest. Desondanks waren wij als bestuur gedreven om alles op een nette en juiste manier af te sluiten voor studenten en deelnemende partners. Dit is dan ook een groot leermoment voor mij geweest.

De functie van secretaris lijkt onderbelicht aan die van de voorzitter, maar dit maakt de functie van secretaris niet minder leuk. De secretaris is degene die zorgt dat alle communicatie in het bestuur goed blijft lopen. Een goede secretaris is dan ook van groot belang! Hiernaast ben je als secretaris het aanspreekpunt voor studenten en deelnemende kantoren. Een leuke bijkomstigheid hierbij is dat je eigen netwerk hierdoor wordt vergroot! Een goede secretaris moet kunnen lezen en schrijven met de voorzitter. Een secretaris is idealiter iemand die gestructureerd werkt en in structuren denkt. Punctueel en systematisch zijn moet in haar of zijn bloed zitten.

Voor geïnteresseerden wil ik meegeven dat een bestuursjaar onvergetelijke momenten met zich mee brengt, waaruit je veel kan leren. Voor vragen over mijn functie of opmerkingen ben ik te bereiken via secretaris@deajb.nl

 

Solliciteren kan tot en met 8 juni door je cv en motivatiebrief op te sturen naar info@deajb.nl.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen