Nieuws

Vicevoorzitter aan het woord.

Vicevoorzitter aan het woord.

De aankomende tijd zullen onze bestuursleden aan het woord zijn over hun bestuurservaring en jullie meer informatie geven over zijn/haar functie. Vandaag is onze vicevoorzitter, Hidde Kintz, aan de beurt.

Als vicevoorzitter van de AJB heb ik een ondersteunende rol binnen het bestuur en neem ik waar nodig de rol van voorzitter over. Daarnaast ben ik samen met de voorzitter verantwoordelijk voor onder andere acquisitie en relatiebeheer. Mijn taken binnen het bestuur zijn erg gevarieerd; een bestuur kan zelf bepalen hoe de functie van de vicevoorzitter wordt ingevuld. Gedurende het jaar heb ik mij zodoende met bijna alle aspecten van de organisatie beziggehouden.  Bovendien ben ik samen met Valentino (Bestuurslid Intern & Organisatie) verantwoordelijk voor de organisatiecommissie.

Omdat de functies van vicevoorzitter en voorzitter binnen het bestuur van de AJB gekoppeld zijn aan de functies van de bestuurders Commissaris Extern (J.F.A.S.-bestuur) en Bestuurslid Carrière (QBDBD-bestuur) is het niet mogelijk om direct op mijn functie te solliciteren. De functies waarop je kan solliciteren zijn: secretaris, penningmeester, bestuurslid PR/Marketing en bestuurslid Intern & Organisatie.

Waarom moet je kiezen voor een andere functie binnen het AJB bestuur?

Allereerst omdat het ontzettend leuk is. Tijdens een bestuursjaar bij de AJB zal je veel nieuwe sociale contacten opdoen. Het bestuur van de AJB is een divers bestuur dat bestaat uit zowel J.F.A.S. als QBDBD leden. Je zal dus een jaar lang intensief samenwerken met studenten die misschien in een ander studiejaar zitten en/of van een andere universiteit komen. Dit zijn mensen die je niet zomaar zal tegenkomen zonder een functie binnen het bestuur van de AJB. Ook zal je, afhankelijk van jouw functie binnen het bestuur, verantwoordelijk zijn voor een commissie bestaande uit rechtenstudenten van beide universiteiten. Kortom, een functie binnen het AJB bestuur is dus een super leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen!

Daarnaast is een bestuursjaar bij de AJB ook ontzettend leerzaam. Samen met het bestuur ben jij verantwoordelijk voor de organisatie van een groot, inhoudelijk evenement. Dit betekent dat jij, samen met het bestuur, van A tot Z gaat plannen hoe de AJB er in 2021 uit zal zien. Tijdens een bestuursjaar zal je leren besturen, delegeren, organiseren, verkopen, etc. Ook sta je als bestuurslid in contact met grote advocatenkantoren, overheidsinstellingen en andere ondernemingen. Zoals eerder genoemd ben je, afhankelijk van de functie, verantwoordelijk voor een commissie; ook dit is een zeer leerzame ervaring!

 Ik denk dat een bestuursjaar bij de AJB een ontzettend leuke en leerzame toevoeging is op een studie rechtsgeleerdheid en bovendien is het goed te combineren: een bestuursfunctie bij de AJB is parttime. Twijfel dus vooral niet en solliciteer!

Solliciteren kan vanaf 9 mei tot en met 8 juni door je cv en motivatiebrief op te sturen naar info@deajb.nl.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen